Slovak English   Magyar

A Szlovák Köztársaság Központi Válságstábja 2020. március 12.-e óta számos intézkedést hozott a CoVID-19 vírusfertőzéssel kapcsolatban, ideértve a kötelező 14 napos karantén életbelépését a Szlovákiában állandó vagy ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező, külföldről hazatérő állampolgárok számára.

A jelenlegi helyzetre való tekintettel a szlovák kormány 2020. március 15-én tartott rendkívüli ülésén úgy határozott, hogy segíti a haza utazni kívánó szlovák állampolgárok visszatérését.

Minden állampolgárunknak haza érkezéskor kötelezően be kell tartania a 14 napos karantént a szlovák belügyminisztérium erre kialakított létesítményeiben. A belügyminisztérium három ilyen létesítménnyel rendelkezik (Gabčíkovo, Liptovský Ján, Donovaly).

Ha a mobilitási résztvevők úgy döntenek, hogy hazatérnek, fel kell venniük a kapcsolatot az adott ország Szlovák Nagykövetségével. Ha az adott országban nem található ilyen hivatal, akkor kérem, vegyék fel a kapcsolatot bármely szomszédos ország másik képviseletével. A nagykövetségek listája megtalálható a Szlovák Köztársaság Külügyminisztériumának honlapján.

Az alábbi webes felületeken tudják követni a CoVID-19 járványra vonatkozó legfrissebb információkat:

MV SR:             vyhlásenie núdzového stavu

ÚVZ SR:           opatrenia Hlavného hygienika SR

                         verejná vyhláška

MZVaEZ SR:    oznamy a upozornenia pred cestovaním